söndag 19 februari 2012

Till vårens ära!

Jag har köpt mig en ny vårblus - prickig och grann med söt knytning fram. Nu hänger den på gyllene kroken i hallen och påminner mig om vårblommor som snart ska plockas och fågelsång genom öppna köksfönster...

Jag var förkyld hela förra veckan med feber, snuva och en huvudvärk som inte ville ge med sig - först igår kände jag mig någorlunda kry igen. Det var därför jag behövde någonting ljust och hoppfullt att pigga upp mig med. En sommarfläkt i den grå vintervardagen.

Med hjälp av vårblusen, en herrans massa honungsvatten och en ny underbar vårsjal på stickorna är jag på banan igen. Grågrönt silkesgarn i solfjädersmönster kan få vem som helst på gott humör! (Jag lovar att berätta mer om sjalen på tisdagens symöte.)

Flera av er har frågat efter foton från vårt hus så jag ska ta några rejäla fotorundor så fort dagarna blir riktigt ljusa igen! Här är i alla fall en liten glimt från hallen på mellanvåningen. (Vi bor i ett trevåningshus.) Både hängaren och hatthyllan är gamla och fanns i huset när vi flyttade hit. Den här modellen av hatthyllor med särskilda hållare för hattarna var mycket vanliga förr. Gysinge byggnadsvård säljer en liknande nytillverkad hylla i gammal stil om någon av er är intresserad. Här hittar ni den!

Hatten på hyllan är min trädgårdshatt - fick den till morsdag förra året. Å, vad jag längtar efter att få vara ute i trädgården igen!

4 kommentarer:

 1. Vilken fin hylla! Vad härligt att den fanns i huset redan. Det är roligt med äldre hus, där man kan fynda bland kvarlämnade inventarier.

  Gysinges är också fina för den som har råd. =)

  Har för mig att det var nåt "renovera-hus-program" på Tv för några år sedan som byggde en stor sån hylla med trådkrokar och målade blått. Fint blev det vill jag minnas.

  Hatten och blusen får mig också att tänka på våren! Själv köpte jag ett retro-klänningsmönster från Mccall, så nu ska jag bara hitta ett bra och billigt tyg samt lite sytid. Sen är nog vitsippsvåren här!

  Tack för din inspirerande och fina blogg Maja!
  Hälsningar
  Camy

  SvaraRadera
 2. Camy: Vad fint att du trivs här:) Javisst måste man kunna göra en liknande hylla själv om man är lite händig... Den där typen av krokar finns att köpa på byggnadsvårdsbutiker.

  Vad spännande det låter med klänningen du ska sy! Lycka till med den och hoppas att våren kommer snart!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. god eftermiddag :) tack för en härlig blogg.
  jag Längtar efter härliga retro förklädes mönster.och bra städrockar..någon som har?

  SvaraRadera
 4. Hej! En sån blus har jag letat efter länge, var har du köpt den om man får fråga? Himla mysig blogg du har!

  SvaraRadera