lördag 17 april 2010

Have a Tea Party, del 1 - Baka Scones!

Idag startar en miniserie här på Husmorsskolan. Under rubriken "Have a Tea Party!" kommer jag lite då och då framöver bjuda er på recept, tips och idéer i ämnet. Tanken är att jag ska jag ge er så mycket inspiration att ni slutligen ställer till med varsitt hejdundrade Tea Party i engelsk anda! För vem vill inte ha det som Alice...

Själv svärmar jag för engelsk litteratur, kultur, natur, heminredning, trädgårdsstil och numer också engelskt porslin. Att sitta på ett mysigt B&B i Lyme Regis och äta "Full English Breakfast" tillagad på en äkta Aga-spis är något som alla borde få uppleva!

Jag börjar med att dela med mig av ett Scones-recept. Det kommer ursprungligen från något så svenskt som "Vår kokbok" men har sedan modifierats av min man för att mer likna de scones man får i england.

Scones

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en grynig massa. tillsätt mjölk och rör snabbt ihop degen.

Forma med mjölade händer runda bullar av degen, ungefär som små frallor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. (Detta ser mer engelskt ut en de platta rundkakor vi vanligtvis brukar göra i sverige).

Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Fortsättning följer en annan dag...

4 kommentarer:

 1. Vad rolig och mysig liten miniserie det här verkar vara. Scones är alltid roligt, och det finns verkligen hundratals olika recept. Ska nog prova det här någon dag. Kanske får blir en mysig söndagsfrukost imorgon.

  /C

  SvaraRadera
 2. Mysiga söndagsfrukostar kan man aldrig få för många av;-) Lycka till med sconesbakandet om det blir så!

  Ha en fin helg!

  /Maja

  SvaraRadera
 3. Precis så brukar jag göra mina scones :-)

  SvaraRadera
 4. Åh scones! Detta fantastiska bröd/bullar. Med rätt mängd smör och marmelad så blir det såå gott :D Vad kul att du har en massa tips till ett Tea Party :D

  Det är ju så underbart med tea partys! Så här såg det ut när jag anordnade ett i somras, innan jag flyttade till England.

  http://envintagesaga.blogspot.se/2013/11/jennys-hejdafest-english-tea-party.html

  SvaraRadera