onsdag 7 april 2010

Pressa och riv citrusfrukter!

Här kommer några husmorstips apropå citrusfrukter:

  • Ska du pressa citrusfrukter går det lättast när de är rumsvarma. Rulla dem med handen på bordet med "hela din kropsstyngd". Då blir de mjuka och du kan lättare pressa ur saften.

  • Om du däremot ska riva skalet är det bäst att använda kylskåpskall frukt!


Vågen på bilderna är ett av mina allra käraste och mest välanvända loppisfynd. Min man fann den helt oanvänd i orginalförpackning för 20 kr(!) på Frälsningsarméns loppis här i stan.

Jag är svag för den vackra blå färgen, och så är det så tjusigt att den heter Anita precis som min fina faster:-)

Ha en bra onsdag!

5 kommentarer:

  1. Ett ytterligare tips när det gäller att använda citrusfrukters skal i matlagning: Köp ekologiskt! Det räcker inte att tvätta citrusfrukter för att gifter från besprutningen ska försvinna.

    SvaraRadera
  2. Tack för det tänkvärda tipset, Maria! Viktigt att handla ekologiskt, av många anledningar...
    /Maja

    SvaraRadera
  3. Hej, Hittade just din urmysiga blogg! Vilka härliga bilder och husmoderliga tips :) Hit kommer jag gärna tillbaka. Tack!

    SvaraRadera
  4. Jag kom på ytterligare en grej. Många gånger så använder man ju citronskal när man bakning. Vad ska man då göra med resten av citronen?
    Jo, skiva och ha i en tillbringare med vatten. ;)

    Kanske redan alla tänkt på, men ville delge mig av det lilla tipset ändå.

    /C

    SvaraRadera
  5. Gun:Hej! Vad roligt att du tycker om min blogg! Tusen tack för berömmet och hjärtligt välkommen åter!

    Cornelia: Tack för ännu ett fint tips! Jättekul att du kompletterar med sånt du kommer att tänka på. Citronvatten är ju förresten jättegott!

    /Maja

    SvaraRadera