tisdag 21 december 2010

Saffranspudding i kvällningen!



Någon av dagarna innan jul brukar jag göra saffranspudding till kvällsmat. Idag var det dags för årets omgång vilket passade fint eftersom vi varit bortresta över helgen och behövde något att värma oss med efter den långa bilfärden. Saffranspudding är juligt och ljuvligt på en och samma gång. Får inte missas!

Så här lyder mitt improviserade recept:

Saffranspudding

ungefär 3 portioner

1/2 liter färdig risgrynsgröt
1/2 kuvert finmald saffran
1 dl grädde
2 ägg
1/2 påse mandelspån
(Om man vill kan man tillsätta 1 dl russin också...)

Blanda grädde, ägg och saffran i en skål. Rör ner risgrynsgröten och mandelspånen. Häll upp smeten i en smord ungsfast form. Grädda i 175 grader tills puddingen är gyllenbrun. (ca 30 minuter).

Servera puddingen med hallonsylt.

2 kommentarer:

  1. Ska göras till kvällen, absolut, det låter GOTT !!

    SvaraRadera
  2. Hoppas det smakar! Lycka till!

    /Maja

    SvaraRadera