tisdag 1 maj 2012

Symöte - Sommarsjalen!

Välkomna till ett nytt symöte - den här veckan är jag i tid igen;)

Det regnade häromdagen när jag skulle fota min senaste sjal... Jag vet att jag visade den virkade spetsbården för en tid sedan men jag ville visa sjalen i helhet också. Hann i alla fall med att få några få bilder där i ösregnet innan jag fick rusa in igen. Hoppas att de ger en skaplig bild av sjalen? Jag har tänkt den som ett lätt sommarplagg - något att dra över axlarna på kvällsrundan i trädgården.

Sjalen är stickad i rätstickning med kortvarv - genom den teniken bildas den mjuka rundningen nedtill. Man lägger upp maskor för den totala bredden och stickar 4 hela varv. Sedan stickar man kortvarv med vändmaska. Först ett antal varv där man vänder 2 maskor innan slutet och sedan resten av varven då man vänder 4 maskor innan slutet av varvet. När kortvarven möts i mitten stickar man varvet ut, sedan 2 hela varv och maskar av. Därefter virkade jag på den här bården.

Jag antecknade inte exakt hur jag gjorde när jag stickade den, därför är instruktionerna lite ungefärliga. Men då förstår ni kanske principen, iallafall!

Sjalen är stickad med ett sommargarn från Rowan som heter "Summerspun" - en ull-/bomullsblandning.En annan liten nyhet som jag vill presentera: Jag tyckte att det var dags att förnya syföreningsloggan, inte minst för att fira att vi är så många medlemmar numer och att vi ständigt blir fler! Jag har skapat en logga som harmonierar med min nya "header".

Den nya loggan finns i tre olika versioner. Jag tänkte att var och en kan välja den variant som bäst beskriver vilken handarbetsinriktning man har: Ett nystan för stickare och virkare - nål och tråd för de som syr eller broderar - och knappar för er som är lite allmänt pyssliga. Hoppas att ni gillar dem!

Alla som vill kan byta ut den gamla loggan (damerna som syr) mot en av de nya! (Vill man behålla den gamla så går det förstås också bra - men det är roligt om så många som möjligt använder den nya.) Gör som vanligt: Anslå loggan på er blogg och länka tillbaka hit (www.husmorsskolan.blogspot.com).Har ni gjort något spännande under veckan? Lämna en länk till ert syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

7 kommentarer:

 1. Sådär, loggan utbytt! :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin modell på sjal, måste testa att sitcka "kort varv" någongång.

  Jag gillar de nya loggorna!

  SvaraRadera
 3. Jättefin sjal!
  Jag är väldigt förtjust i den gamla loggan, så jag behåller den nog en stund...

  SvaraRadera
 4. Det blev ju fina sjalbilder trots regn. Kul med ny logga!

  SvaraRadera
 5. vilka härliga färger på sjalen.. =)

  SvaraRadera
 6. Jennifer: Hurra!

  STina: Ja, det är ett smart sett att forma plagg...

  Mattlo: Visst får du det - så länge du vill:)

  Borgmästaren: Ja, ombyte förnöjer - som det heter;)

  Trixiyo:Kull att du gillar den!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 7. Snygga loggor men den gamla tycker jag är snyggast, så jag behåller gärna den.
  Ha det bra alla husliga vänner!

  SvaraRadera