tisdag 29 maj 2012

Symöte - Stickad vimpel!
Välkomna på somrigt symöte!

Då och då får jag frågor från läsare som vill lära sig att sticka och därför ber om förslag på enkla nybörjarprojekt. Då brukar jag till exempel tipsa om filtrutor i rätstickning, makup-pads, tvättlappar eller något av mina tre sjalmönster.

Häromdagen fick jag syn på ett annat enkelt mönster som är perfekt för den som vill komma igång med stickandet. Det är en stickad vimpel från Drops hemsida, som man åstadkommer med hjälp av rätstickning och ökningar i sidorna som görs med ett omslag som stickas genom den bakre maskbågen på efterföljande varv. En vimpel går snabbt att göra - antingen stickar man inte mer än så eller så göra man en hel massa och hänger på rad. 

Jag stickade med dubbelt Alpacagarn precis som mönstret föreslog, men till ett sådant här projekt kan man förstås använda vilket garn som helst. Storleken på vimpeln påverkas beroende på garnet och stickornas grovlek men det gör ju inte så mycket. Bara man tänker på att använda samma garntyp till samtliga vimplar om man gör flera.

Min vimpel fick sällskap av alla vackra syréner imorse när jag fotade - det var så roligt att garnet hade nästan samma nyans!


Handarbetas det något i syföreningen så här i sommarvärmen?

Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan:

4 kommentarer:

 1. Här är ett annat superbra nybörjarprojekt med bara raka bitar i rätstickning: http://kyrkkaffe.libris.se/?p=3891

  SvaraRadera
 2. å vulken söt vimpel maja. du är så himla kreavtiv!

  SvaraRadera
 3. Tänk, jag hade inte läst dina tidigare inlägg om makeuppads och disktrasor. Nu när jag läser om det blev jag så vansinnigt sugen på att prova så jag måste nog beställa lite garn... i smyg... ;)

  En annan sak: om man tänker sig en tant i 34-årsåldern som nyss lärt sig sticka och gärna vill prova sig på en kofta till sommaren... i något trevligt bomullstgarn eller inte så varmt ulldito. Vad skulle du tipsa henne om då?

  SvaraRadera