söndag 17 juli 2011

Gör en leksaksradio!

I min familj är det inte bara jag som är pysslig - flera av oss är den där typen som kan sitta uppe halva natten bara för att genomföra en idé man fått på hjärnan. Igår morse sa min dotter i förbifarten att hon ville ha en radio. - Ja, ja, det borde väl inte vara så svårt att fixa något enkelt av en pappkartong, tänkte jag och gick ut i köket för att leta efter en passande låda. Jag råkade nämna något till de andra om att jag tänkte göra en radio och innan jag visste ordet av var vi alla sysselsatta med det:) (Istället för att äta frukost, som vi egentligen hade tänkt...)

Storasyster designar frontpanelen och pappa skruvar fast knappar på ovansidan...

Så här blev den:


Radion är konstruerad av en pappkartong som kläddes med prickigt omslagspapper. Frontpanelen är baksidan av en gammal pastaförpackning som duktiga Johanna klippte till och formgav. Bakom panelen satte vi en bit grå broderväv som "högtalarskydd". Knapparna är två plastkorkar som min man borrade hål i och skruvade fast med skruv, mutter och en skyddsbricka så att man kan skruva på dem utan att pappen nöts sönder. Handtaget är linneband som jag limmade fast med superlim.


Visst blev den lilla rosa radion minst lika fin som min egen gröna köksradio av märket Robert´s? Tänk vad lätt det är att göra någonting av ingenting, egentligen! Helt plötsligt har sådant som låg i pappersåtervinningen blivit till en kär liten leksak. Radion blev så populär att den till och med fanns med min tös vid godnattstunden;)

Härligt pyssel, eller hur?

7 kommentarer:

 1. Oj, så fin! Påminner mig om alla roliga pyssel man satt och gjorde av "ingenting" när man var liten. Jag gjorde ju t.ex. en hund av en gammal nylonstrumpa och lite bomull, har den fortfarande kvar i nån låda hemma! Ha en bra söndag! Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Man oj vad härligt, häftigt och ide`rikt. Superroligt pyssel som man kan göra tillsammans med varandra.
  kram
  Tina i Falun

  SvaraRadera
 3. Du är så duktig med allt pyssel som du hittar på.
  Men framförallt vill jag berömma din blogg. Den uppdateras ofta, det är alltid fina bilder, långa och välskrivna inlägg och det är mycket tips och trix som du bjuder på. Det är så en bra blogg ska vara tycker jag. Så om orken sviktar någon dag så kanske lite smicker kan hjälpa...
  Trevlig sommar
  Sarah

  SvaraRadera
 4. Lisa: Och jag gjorde en resväska till mina nallar av en pappkartong och tyg:)Visst hade man det kul med pysslandet då - och nu:)
  Kram!

  Fanny: Tack!

  Tiol: Ja, visst är detmysigt att pyssla tillsammans! Kul att du gillade idén:)
  Kram!

  Otaliga projekt: Tusen tack för det fina berömmet! Det känns naturligtvis väldigt roligt att läsa:) Särskilt kul eftersom du motiverar varför du gillar min blogg... Det är ju värdefullt för mig att veta att mödan jag lägger ner på fotande, skrivande, idékläckande och uppdaterande ger resultat! Det ger mig en massa kraft att fortsätta och lust att bli ännu bättre;)

  Så visst har du rätt i att: smicker hjälper;)

  Trevlig sommar till dig med!

  Emelie: Tack!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 5. Vilken fin radio!! Så genomarbetad och kul att få med hela familjen i ett pysselprojekt. Det blev brunch hos er idag då :-)

  SvaraRadera