söndag 10 juli 2011

Tv-tips för husmödrar!Igår upptäckte jag ett trevligt tv-program i svt 2. Det heter "Mat som håller" och sänds på fredagar 19.30. Danskan Camilla Plum lär sina tittare olika sätt att konservera frukt och grönt från köksträdgården. På köpet får man också en massa vackra bilder från hennes hem och trädgård. Husmors-tv när den är som bäst! I alla fall tyckte jag det... Kommer att se de resterande delarna av serien. På danska radions hemsida kan den som inte vill vänta till nästa fredag hitta alla avsnitten, men då på danska förstås. Jag såg ett program där och får väl erkänna att det var lite svårt att hänga med rent språkmässigt, men sammanhanget förstår man ju åtminstone;)

10 kommentarer:

 1. Men vad roligt att du tipsar om program med Camilla Plum. Hon är min "guru". Jag brukar se om "Camilla i haven" på vintern, mest för att hon är så praktisk och verklig. Jag upptäckte sent att de sände den här serien nu så jag har missat flera program. Tur att de finns på danska.

  SvaraRadera
 2. Passande efternamn har hon också! (Fast inte vet jag vad det betyder på danska.)

  SvaraRadera
 3. Min sambo såg det och tipsade mig (jag tittar nästan aldrig på TV). Jag grämer mig över att inte ha sett alla delar. Vi har ju en proppfull köksträdgård med mat som ska tas om hand.

  SvaraRadera
 4. Kerstin: Vad roligt att du är inne på Camilla Plum sedan tidigare. Jag måste se hennes trädgårdsserie också. Bra idé att göra det på vintern! Då kan man ju drömma om sommarens odlingar undertiden;) Vet du om någon av hennes böcker finns på svenska? Har du titta i hennes böcker? Blev lite sugen på att skaffa någon av dem. Håller med dig om att hon är både praktisk och verklig - väldigt levande. Härligt att se sådana människor i tv:)

  Anna: Javisst har hon;)

  Tove: Samma här, jag grämer mig också för att jag missade de första delarna! Kommer nog att försöka se dem på danska allihopa.

  Vad härligt med en proppfull köksträdgård! Grattis till den:)

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 5. Camilla Plum är underbar! Har sett lite av hennes trädgårdsprogram och även när hon bakar. Har missat henne nu dock, hon verkar dyka upp varje vår i rutan.

  SvaraRadera
 6. Nej har inte sett hennes böcker på svenska. Jag kollade på Adlibris och alla böcker var på danska.Det visade sig att hon har gett ut en hel drös böcker i Danmark. Konstigt att ingen är översatt till svenska.Man får väl träna lite danska.

  SvaraRadera
 7. oh älskar henne har köpt hennes kokböcker på danska har inte sett de på swenska.men fördelen med att bo i sydsverige är att man förstår danska ganska bra smile

  SvaraRadera
 8. UInderbart! Camilla Plum är en av mina hjältar! Skrev bl a om henne 6/7 på http://lyckans-smed.blogspot.com/2011/07/hallbar-mat.html
  /*

  SvaraRadera
 9. Hej..och tack för din fina blogg..kul!
  Jag har letat mig halvt fördärvad efter TV-programmet men hittade det inte..har nu googlat o fick tag på din blogg...där jag hittade programmet..det gick inte att se på svt play..men nu ska jag njuta av det..på danska... :)
  Fin sida..lånar med mig lite recept också..
  Kanske du kan ha lite glädje av min blogg också...kram G

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset, för det gjorde att jag kom på att jag även kan se "Bonderøven" där. Har missat de senaste säsongerna eftersom vi inte har TV.

  SvaraRadera