måndag 4 juli 2011

Läs om gårdagens husgeråd i Majas Husmorsskola!I det nya nummret av tidningen Minnenas Journal hittar ni "Majas Husmorsskola, del 4". Den här gången handlar det om hemmets hjälpredor, det vill säga gårdagens husgeråd. På ett helt uppslag delar jag med mig av fina husgeråds-bilder från mitt kök, två recept och en hel massa tips och inspiration. Missa inte det!

Som vanligt kommer ni också att hitta en hel del bonusmaterial här på bloggen!


I samband med detta passar jag på att tipsa om den lilla fina såskastrullen med häll-pip som jag köpte i Finland nyligen. Jag har sedan tidigare ett par gamla emaljkastruller. De går varma i mitt kök eftersom alla i vår familj tycker så mycket om dem. Tyvärr slits ju emalj med åren och blir kantstött och rispad. Därför gläder det en emalj-entuiast som mig lite extra att Hackman kommit med en alldeles ny serie emaljföremål (den heter "Summer"). Dekoren är urfin med tydlig 50-tals känsla och serien består av ett antal praktiska grytor och kastruller. En kanna finns det också och den kommer jag nog att skaffa mig förr eller senare. Vem vill inte servera saften ur en emaljkanna?

Trevlig måndag - önskar jag er!

4 kommentarer:

 1. Den var ju vacker!!! Sån skulle jag vilja ha! Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. Ojojojoj vad fin! Blir helt lycklig av att titta på den!

  SvaraRadera
 3. Underbar kastrull. Såg dem i tidningen Isabellas nyligen.

  SvaraRadera
 4. har inte hunnit läsa den än, men den ligger i min "att läsa när det blir tid"-bunt o det ser jag fram emot! tror nästan att min syster köpte en liknande såskastrull, men inte i Finland utan på Outleten i Vingåker. Den är ursöt!
  /*

  SvaraRadera