torsdag 14 juli 2011

Gör plats för trädgårdssnöret!Har ni sett de där tjusiga snörburkarna som man kan köpa i trädgårds- och inredningsbutiker? Det är faktiskt lätt som en plätt att åstadkomma något liknande själv. Välj ut en fin glasburk och gör ett hål i locket med hjälp av en grov spik och hammare - och så i med snöret i burken. Voila, ingen mer risk för fnurra på tråden!


Jag tycker det är så roligt att med enkla medel göra det fint och praktiskt i trädgården! Det mesta kan man faktiskt fixa själv... bara man är lite finurlig! Naturligtvis blir en sådan här burk perfekt som förvaring inne i köket eller i städskrubben också. Och lyckas man hitta burkar med lite extra tjusiga lock så blir det ju ännu finare:) Själv är jag svag för rutiga lock så det letar jag efter just nu...

Ha en fin sommardag!

7 kommentarer:

 1. Hej, sitter i baksätet på vår bil på väg till Göteborg o snubblade in på din blogg. Bredvid mig har jag min sovande son som blir 10 månader i morgon!! ( Hjälp vad tiden går fort). Har precis flyttat till ett nybyggt o känner att det inte finns ngn själ där än. Gissa om jag blev glad över denna underbara sida!!! Älskar själv allt som är lantligt och retro och nu har jag äntligen hittat denna sida att plocka inspiration från. Tusen tack o ha en härlig sommar. / Zandra.

  SvaraRadera
 2. Zandra: Nejmen vad roligt att du kände dig hemma här! Hjärtligt välkommen hit! Visst går det fort när barnen växer. Min dotter var nyss bebis (tycker jag) men är nu treochetthalvt... Härlig sommar till dig med!

  Emma: Det är så hemmapyssel ska vara, eller hur? Blev så glad när jag kom på det där med snörburken:) Hoppas du har en strålande fin sommar!

  Kram fr Maja

  SvaraRadera
 3. Underbart!
  Ska genast ut i växthuset och anordna en sån där snörburk :D

  SvaraRadera
 4. Har själv funderat på att använda bakpulverburken i metall till just detta när den tagit slut. O då tänkte jag även "maska" med tejp runt för att måla en liten ruta med griffeltavel-färg, så man kan skriva små söta meddelanden på burken.
  Tror nu inte jag orkar vänta på tömning av burken o gör som du av en av alla syltburkar jag har ;-)
  /*

  SvaraRadera
 5. Fiffigt :)

  Jag har en rosa plastig grej som jag ärvt av min farmor. Den fyller samma funktion, men är aningen stor i vissa lägen.

  SvaraRadera
 6. Vilken smart idé! Får jag låna ditt tips till min blogg? Precis ett tips i min smak. :) mvh Jemima

  SvaraRadera