torsdag 28 juli 2011

Läs om Maja - intervju och sjalmönster i Dagen!De som har tillgång till papperstidningen Dagen kunde läsa om mig, Husmorsskolans Nya Syförening och mitt engagemang i "Värma liten-insamlingen" i gårdagens nummer. Nu går det också att hitta intervjun på nätet. Här finns texten för den som är intresserad!Här hittar ni också det sjalmönster som jag bidrog med i anslutning till intervjun. Beskrivningen ger en rätstickad sjal med hålmönster! Bra projekt för den som vill sticka åt sig själv och behöver något varmt att dra om axlarna när hösten kommer. Vill man sticka sjalen med tanke på Kongo-insamlingen är mitt tips att göra den lite extra stor. Då kan den fungera både som amningssjal (att svepa om sig och babyn vid amningsstunderna), babyfilt och fint mamma-plagg (det är ju viktigt att hålla sig varm när man ammar!). En gravid kvinna kan knyta sjalen runt mage och rygg för värme och stöd.

En sjal kan användas på tusen sätt och skänker stor värme! Bara att plocka fram restgarnerna och låt fantasin flöda! Eller hur?

5 kommentarer:

 1. Å vad roligt att läsa om dej i Dagen, du är ju helt makalöst duktig. Detta verkar vara något som sprids som ringarna på vattnet , att få vara delaktig med sitt handarbete,och även tillsammans med andra och kunna göra det på hemmaplan. Man kan få tips och råd, fråga andra om saker, mm. Det är ju inte alla gånger det kanske passar så bra att ge sig i väg ut från hemmet, men då är ju datorn så förträfflig.

  Din ide`med en syförening på nätet är ju verkligen härligt. Då kan man själv avgöra hur aktiv man vill vara, och kunna dela med sig av egna erfarenheter.

  Jag tänkte också gå med här i Husmorsskolan om det är ok? Har ju bara vår hemsida, och ingen riktig blogg där man skriver i. Jag vet inte om det räknas , eller är godtagbart?!

  Jag fortsätter och pysslar till Kongo, och gör så mycket jag bara kan. Det känns otroligt viktigt att göra detta.

  En fråga om sjalen, vad är det för mått, om det skall räcka som en amningssjal?

  Ha det så gott.
  mvh Tina i Falun

  SvaraRadera
 2. Hej, Tina!

  Du är varmt välkommen att vara med i syföreningen! Jag lägger en länk till din hemsida i medlemslistan, och så kan du ju berätta i en kommentar under syföreningsinlägget vad du vill visa oss just den veckan...

  Tack för fina ord om intervjun i Dagen!

  Och så angående sjalen - jag mätte en stor sjal som jag har och den var 160 cm från hörn till hörn i överkant. Jag tror att en amningssjal bör vara åtminstone så stor för att man ska kunna dra den om sig och barnet när man ammar. Du kan ju faktiskt mäta på dig själv under arbetets gång och försöka föreställa dig hur mycket som "går åt" till bebisen. Visst är det förresten en fin sak att göra en sjal som kan användas på så många sätt? Jag blir riktigt sugen att sätta igång med en jag också, men jag har en del annat att avsluta först...

  Ha en fin dag!

  Häslningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Vill bara kommentera att när jag pratade med min dotter i telefon tidigare idag,så berättade jag om din hemsida, och att jag också skrivit hur hon fick leka med sylådan när jag sydde deras kläder. Då visade det sig att hon hade hört dej på radio. Hon tyckte programmet var väldigt härligt att lyssna på och att du var väldigt intressant, och att du lät så härlig i radio. Tyckte det var lite kul, och ville gärna dela med mig av detta till dej. Min dotter är född -81

  ha det fint.
  kram//Tina

  SvaraRadera
 4. Hej Maja. Jag tänkte testa att sticka sjalen och drog igång friskt och frejdigt....
  Men efter några varv så är min randning mer som ett "A" än ett "V". Förändras det ju längre jag kommer, eller gör jag nåt annat fel?
  Sarah

  SvaraRadera
 5. Tiol: Det var fint att höra! Kram!

  Sarah: Vad roligt att du tänker sticka sjalen! Det låter som att du gör rätt! I början kan det vara lite svårt att förstå hur det hela hänger ihop. Sjalen stickas ju alltså uppifrån och ned från startpunkten som du ser på min skiss i det här inlägget - så den får inte riktigt sin rätta form förrän man maskar av eftersom stickan hindrar det, men när du kommit en bit tror jag att du förstår hur det hänger ihop.

  Lycka till med fortsättningen - det låter som att du bara ska sticka på och alltså är på rätt väg!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera