tisdag 26 juli 2011

Symöte - Easy Sew Bunny Kit!

Hej och välkomna in på symöte! Så roligt att ni tar er tid att hälsa på här - både syföreningsmedlemmar och övriga läsare!

Igår tog jag en kort paus i "Värma liten-virkandet" för att sy en sak till mitt eget barn. Anledningen till det fanns i ett litet plåtskrin som jag fann i en butik vid veckans göteborgsbesök. Jag lockas sällan av pysselmaterial i halvfabrikat. Även om jag kan tycka att idéerna i sig är tilltalande får jag oftast en känsla av att det skulle vara både roligare och bättre om jag gjorde det själv från grunden. Trots den grundinställningen kunde jag inte motstå ett "Easy Sew Bunny Kit" när jag väl hade fått syn på det! Egentligen var det inte så märkvärdigt... Några perforerade filtbitar och lite garn, en rosa plastnål och en knapp samt ett litet vykort och en söt anteckningsbok att skriva egna sagor i - allt förpackat i en plåtask med retrotryck. Men helheten och det nostalgiska skimmret fick mig på fall!


"Easy Sew Bunny Kit" är egentligen avsett för barn, men eftersom min dotter är för liten för att fixa den här typen av pyssel själv än så sydde jag. Givetvis ivrigt påhejad av lillan som såg på med stor entusiasm. Redan efter första stygnet frågade hon: - Är den färdig nu? Som tur var gick det fort att sy kaninen. Ibland är det ganska skönt att följa någon annans intruktioner. Eller hur?
Kaninen var blev varmt välkomnad och ömt omhuldad så snart den var färdigsydd. Den fick till och med ynnesten att följa med lillan till sängen som "godnatt-djur".

Det är roligt det där med att tillverka egna leksaker... jag har nästan en känsla av att de man gör själv blir de allra mest älskade! Så har det till exempel varit med lillans andra kanin som jag stickade i vintras. Om någon av er läsare skulle ha lust att göra en egen kanin men inte har något "Easy Sew Bunny Kit" så vill jag varmt rekommendera det Debbie Bliss-mönstret. Väldigt roligt att sticka och resultatet blir så fint!


Förutom den här lilla kanin-utsvävningen ägnar jag min handarbetstid åt att virka "Värma liten-västar". Jag har nästan avslutat en tunikavariant i höstfärger, men måste skaffa mer garn för att kunna göra klart den. Jag har också gjort en i storlek 1-3 månader i samma färger som den här, men med rosa som bottenfärg. Det är väldigt kul att utforska sitt eget mönster så det kommer jag att fortsätta med ett tag till... Visar hösttunikan så snart den är färdig!

Om någon av er syföreningsmedlemmar inte följer Kyrkkaffebloggen måste jag få tipsa er om ett inlägg med rubriken: HNS fantastiska mössor! HNS står i det här fallet för Husmorsskolans Nya Syförening, dvs vår egen virtuella syförening! I inlägget finns flera av era alster med både på bild och omnämnda i texten. Roligt, eller hur? Om ni letar er tillbaka bland inläggen under etiketten Värma liten hittar ni också bidrag från oss medlemmar på flera andra ställen. Helt fantastiskt att så många av er deltar i insamlingen, ja till och med fungerar som förebilder och inspiratörer för andra Värma liten-handarbetare! Jag hoppas att ni förstår att det gör mig väldigt glad och stolt!

Hur går det då för er med handarbetandet den här veckan? Har ni hunnit med något spännande? Lämna gärna en länk till ert handarbetsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

8 kommentarer:

 1. Det var en söt liten kanin i fin förpackning!
  Jag minns ett färdigt kit som jag fick av min mamma när jag var runt 4-5 år, det var en liten duk med förritade korsstygn, föreställande en liten stuga, som jag sydde och jag kommer i håg hur vansinnigt stolt jag var att ha sytt den alldeles själv! Jag har duken kvar än idag och den är SÅ fin... visar den i bloggen i morgon, kanske så du får se den!
  Mina barn har också tidigt gjort saker som "blir något". Tror det är viktigt för barns självkänsla och fortsatt kreativitet att det verkligen blir något igenkännande och användbart!

  SvaraRadera
 2. Ibland kan det vara bra med "halvfabrikat" om inte så för att få ideer på andra saker man kan göra själv. Å så var ju asken så himla söt!!
  Jag har fortsatt vid symaskinen jag. En mössa är färdig.

  SvaraRadera
 3. http://olandersresidens.se/?page_id=575

  Hej!
  Tina heter jag och är en flitig besökare på din blogg. Jag njuter verkligen av alla godsaker och allt fint du visar för oss andra. Dessutom allt det du delar med dej utav med husmorstips, mm, mm. Tack för det.

  Jag är också med och virkar, stickar och syr för "Värma liten" och Kongoinsamlingen. Om ni har lust så kan ni kika in på adressen överst, så ser ni lite vad jag pysslat med under de senaste veckorna.
  Fick låna en "modell", av grannen för att fota alla mössor/hättor. En del är ju alldeles för stora, så då har jag satt ihop en knappnål på baksidan av mössan, så man skall kunna se hur den kan sitta.

  Välkomna in till Tinas Pyssel.
  Kram//Tina i Falun

  SvaraRadera
 4. Vilken härligt retro kanin! Jag funderar om jag skulle göra ett sånt litet kit åt Valder.. Hmm.. Nu fick jag idéer!

  Själv syr jag vidare på min kunds bröllopsklänning och nu ser jag snart slutet! Sen får man bara hoppas att hon blir nöjd med den!

  SvaraRadera
 5. Gerda-Thyra: Vad spännande med den där duken! Den vill jag hemskt gärna se! Vilket fint barndomsminne. Visst är det viktigt att man får skapa saker tidigt och att projekten är på rätt nivå. Känslan av att man gjort något själv är nog lika härlig både för ung som för gammal:)

  100% husmor: Javisst, man kan få mycket idéer av "halvfabrikat"! Roligt att du kämpar på vid symaskinen!

  Tina: Vad roligt med länken! Så spännande att se bilder på dina alster. Du har tillverkat så mycket vackert! En del av det har jag ju sett tidigare, men några av de sydda hättorna var nya för mig och de är helt underbara! Den lilla filten var väldigt söt också.

  Tänk vilket rikt bidrag du ger till insamlingen. Det ska du verkligen känna dig nöjd med!

  Tack för att du delade med dig av bilderna och också för kommentaren med sytips under Vintage-babyhättan!

  Kram fr Maja

  SvaraRadera
 6. Jessica: Ser fram mot ett eventuellt eget kanin-kit;) Låter spännande med dina idéer!

  Heja på med klänningen!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 7. Hej
  Jag heter Stina och skulle väldigt gärna vilja vara med i handarbetesföreningen. Jag har inte så jättemycket erfarenhet av stickning - även om jag har gjort en del strumpor, mössor etc. Något större projekt har jag ännu inte vågat mig på. Har även börjat titta lite på virkning och ser fram emot att lära mig ännu mer om de olika metoderna. Jag gillar kort och gott det mesta som sysselsätter händerna.

  Blev jätteglad när jag såg att det går att vara med även på internet, träffar på caféer och sådant kan vara lite svårt att få in i fullspäckade scheman.

  Här är länken till min blogg:
  http://stina89.blogspot.com/

  SvaraRadera
 8. Hej, Stina!

  Nu har jag lagt till dig i medlemslistan! Hemskt kul att du vill vara med - du är varmt välkommen! Ska bli kul att följa ditt handarbetande!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera