torsdag 12 juni 2014

Ordlös information!

Jag stickar ofta provlappar när jag vill bekanta mig med nya garner, kontrollera stickfasthet, eller prova nya tekniker och mönster. Vissa lappar blir som små konstverk i sig! Som den här - med ett lövmönster som jag föll pladask för... Mycket troligt att löven hamnar på något jag designar framöver.

Lapparna sparas omsorgsfullt för framtida behov och inspiration. Som små universum - fyllda av ordlös information. Ett språk som talas av händer och spänner över tid och rum! Det är det som är det magiska med handarbete...

1 kommentar:

  1. Hej Maja! Vilket fantastiskt mönster, så vackert! Jag är väldigt nyfiken på kombinationen förvaring/inspiration och undrar hur ditt provlappsuniversum ser ut: jag såg genast för mig stora spånskivor klädda med rosigt tyg där du monterar upp dina lappar. Kanske du har en hel vägg som du kan gå längs och leta efter den perfekta detaljen när du behöver det för ett nytt mönster... Eller är det pärmar som gäller?
    En annan sak jag har funderat på är: när du skapar nya mönster har jag har förstått att provar många varianter innan du bestämmer dig för den slutliga lösningen. Vad gör du av alla varianter som inte blev den slutliga, alla mössor, koftor och mjukisdjur? Blir de också sparade, ger du bort dem eller repar du upp dem och återanvänder garnet?
    Soliga Hälsningar från Oslo
    /Carin

    SvaraRadera