lördag 14 januari 2012

Bästa bullfyllningen!














Är det någon som behöver nybakta bullar ta med på vinterutflykten i helgen?

Isåfall vill jag meddela att jag upptäckt tidernas godaste bullsmörja! Och inte nog med att den är god - mängden är rikligt tilltagen, så att det verkligen räcker till en sats bullar (ca 40). Dessutom blir konsistensen extra bra tack vare att man tillsätter mjöl i blandningen. Den som vill baka välsmakande vinterbullar kombinerar sitt bästa bulldegsrecept med den här fyllningen.

Själv har jag de senaste gångerna bakat med en jäsblandning efter receptet på baksidan av den påsen. Det funkar jättebra och går på ett litet kick - degen har en sammanlagd jästid på 15 minuter. Väldigt tacksamt när man bakar med barn som vill att saker och ting ska hända på en gång:)

Bullfyllning med smak av kardemumma och citron

150 g smör
250 g råsocker
50 g vetemjöl
rivet skal av 1 citron
1 msk nystött kardemumma

Blanda samman ingredienserna.

4 kommentarer:

  1. Låter onekligen spännande. Värd ett försök, tror jag minsann.

    SvaraRadera
  2. Å vad friskt detta låter, jag älskar citron. Kommer absolut att testa detta i ett bullbak.
    Ha det gott//kram Tina

    SvaraRadera
  3. Oh det måste jag testa Tack för tipset!

    En fråga Har du nått bra förslag på en 50 talsmeny till ett 50 års kalas??

    Kram

    SvaraRadera
  4. Hej! Bra tips;) intressant med jästen, funderade påbullar idag men avstod då det tar sån tid;) blev kvargbröd istället;)

    SvaraRadera