söndag 25 mars 2012

Grädda hallonvåfflor!




Det blev en ljuvlig vårfrudag. Solen har värmt oss, hela långa helgen!  Det känns helt underbart att äntligen få "inta" trädgården. Helt plötsligt är hemmet liksom dubbelt så stort - och lekytorna för lillan breder ut sig i oändlighet framför hennes små fötter!

En våffeldag kräver förstås våfflor - idag blev det en rolig variant med hallon i. På den här månadens kalenderblad hittar ni annars mitt favoritrecept på "vanliga" våfflor.

Att ha hallon i våffelsmeten, är en given hit om man har barn i närheten (vuxna också för den delen...). Smeten blir nämligen vackert rosa, och våfflorna smakar lite extra sött och gott!

Hallonvåfflor

4 personer

ca 4 dl hallon
75 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
2 ägg

Om hallonen är frysta - låt dem tina. Mixa och passera dem. Smält smöret och låt svalna.

Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjöl och ägg. Tillsätt hallonen och smöret.

Grädda våfflorna och lägg på galler.

Servera med glass eller grädde och eventuellt några hela hallon!

3 kommentarer:

  1. Guuuuud vad gott det låter! Det blir något till nästa år det - idag har jag redan ätit våfflor så att jag storknar.

    SvaraRadera
  2. Så gott! Har inte ätit några våfflor idag och blir grymt sugen när jag ser bilderna :)

    SvaraRadera
  3. Mattlo: Ja, hallonvåfflor är farligt gott:)

    Emma: Oj, inga våfflor - stackars dig! Då får du äta våfflor idag istället:)

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera