onsdag 3 mars 2010

Vårglimtar!


Jag har nytt förkläde. Är svag för förkläden. Har redan alldeles för många, men drömmer ändå om fler. Hemsydda, maskingjorda, nya, gamla, nötta, blekta... jag tycker om dem alla. Någon dag ska jag visa er fler av de jag har i min ägo. Och självklart ska jag också lite längre fram bjuda er som vill på ett förklädesmönster!

Mitt nya förkläde känner jag mig vårfin i! Som en blomstrande vårfru... De små rosa blommorna livar upp även den gråaste vardag. Förresten är det inget fel på vardagar. Jag tycker mycket om dem! Vardagar är festliga. I all sin enkelhet. Det händer så mycket förunderliga ting, medan köksklockan tickar: Som telefonsamtalet från mormor. Det var så fint att tala med henne! En ynnest.

Igår när jag var på stadens äldsta konditori för att handla semlor, fick jag syn på en sådan här:

Den gjorde mig också så vardagligt glad. Tänk att de gör så fina små bakverk i vår lilla stad. Den innehåller hallon och choklad. Visst får man lust att prova?

Och när jag besökte the-affären fann jag rättvisemärkt lemonad:

Vackert, gott och rättvist!

Dagens husmorstips är alltså att ta sig tid att njuta av vardagens små glädjeämnen!

Trevlig torsdag!

2 kommentarer:

  1. Åh, härlig uppmaning. :) Och tack för att du lade upp foton på passfodralsbeskrivningen. Nu ska nog till och med jag klara av att göra ett.

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det kändes lättare med fotona! Lycka till med passfodralet! Maila en bild när du är färdig vet jag! Är nyfiken på hur det blir:-)

    SvaraRadera