onsdag 10 mars 2010

Virka något rosa!

Jag har virkat en rosa "syltburks-hätta". Så här blev den:

Mönstret hittade jag i ett av DMC:s mönsterhäften. Där finns också en söt hyllremsa som jag virkar just nu... Garnet jag använde till "syltburks-hättan" heter Viol och kommer från Järbos garnsortiment. Sen kompletterade jag med ett prickigt sidenband från mina hemliga gömmor.Det var faktiskt första gången jag virkade med så tunt garn, och dessutom efter mönster på engelska. Men det gick bra så fort den första förvirringen hade släppt och jag blev van vid det... DMC:s kataloger innehåller teckningar som komplement till de skriftliga mönstren. Fungerade jättebra, tycker jag!

Virka något du också vet jag! Här kommer nämligen ett av husmoderns bästa länktips:http://www.dmc-usa.com/majic/pageServer/1p010000kt/en_US/Free-Crochet-Designs.html

Länken går till DMC:s hemsida, där du bl.a. finner gratis virkmönster, instruktioner för nybörjare om hur man läser mönster, virkar, broderar m.m.
Vad sägs om att göra en söt spets till favoritkjolen?(Mönstret rekommenderas för nybörjare.)


Eller en söt babyfilt! (Även detta mönster är tänkt för nybörjare.)


Eller något annat av alla de mönster du kan hitta på DMC.
Lycka till och virka fint!

3 kommentarer:

 1. Hihi, syltburkshätta - vilket gulligt namn :)

  SvaraRadera
 2. Så duktigt att klara av att virka till o med på engelska! Jag tycker beskrivningar kan vara förvirrande nog på svenska.

  SvaraRadera
 3. C: Ja :-), det tog ett tag innan jag kom på vad jag skulle kalla den... Har liksom aldrig hört nåt namn för en sådan? Men nu heter den iaf sylburks-hätta;-)

  EvaB: Det var nog tack vare bildbeskrivningarna! Annars hade det varit väldigt svårt...

  /Maja

  SvaraRadera