torsdag 23 september 2010

Fixa middagstillbehör i hösttider!Tiden går och hösten är här......jag köper närodlade morötter (för 2,90 kr/kg!) på ICA.

Så här gör du ett gott middagstillbehör av morötter:

1. Skala några morötter.
2. Använd potatiskalaren till att strimla morötterna.
3. Stek morotsstrimlorna i olivolja hastigt i het stekpanna.
4. Salta och peppra.Ibland är tiden ur led... Den här påskliljan som aldrig blommade i våras hade jag förpassat ut i trädgården bakom komposten. När jag höststädade i helgen upptäckte jag att den hade gått i blom! Så nu står den i matrummet igen;) Märkligt med naturen...Gårdagens middagsbord lystes upp av lila stearinljus. Höstfärgerna tar plats i mina rum... Jag tycker så mycket om färgade stearinljus(!) En insikt som slog mig för en tid sedan;) För några år sedan hade jag nog aldrig tänkt tanken... Konstigt hur ens smak förändras med tiden?

Hursomhelst bejakar jag min nyvunna "stearinljusifärg-kärlek" fullt ut! Det tycker jag att man kan kosta på sig så här på höstkanten;)

Tänd några ljus ni också!

7 kommentarer:

 1. Tack för bra middagstips, verkar enkelt och gott! Ja, det är ju faktiskt finfint med färgade ljus, bara dom har rätt stil så att säga :-) Fixade också lite höstfint på matbordet och i fönstret igår. Skulle dock vilja ha tag på en fin vaxduk, har du nåt tips på var man kan köpa det? Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Ur led är tiden... Rhododendronbuskarna på väg till huvudkontoret på mitt jobb blommar också, inte för fullt men med vita små skira blommor här och där i det mörgröna bladverket.

  SvaraRadera
 3. Det är nog en pingstlilja du har ;-) Jag planterade ut mina vårlökar jag haft inne i våras, så nu har vi en blommande hyacint i rabatten, ska bli intressant att se om den klarar vintern här uppe!

  SvaraRadera
 4. Jag hittade små violer på parkeringen... det är så välkomnande. Idag är ett helt underbart väder. Ha en skön vecka
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Lisa: Hej! Kul att du gör höstfint! Apropå vaxduk. Här finns det många fina: http://www.broarne.se/butik/shop/vaxduk/c_36.html De som heter köksrutig och smårutig tycker jag är superfina... Min prickiga kommer från "Au Maison", de har också fina mönster. Säljs lite här och var. Har man tur kan man ju hitta snygga vaxdukar på mataffärer ibland också... Kram!

  Hanne: Härligt att naturen "gör fel" ibland! Då kan man njuta av blomning när man minst av allt väntar sig det...

  Roligt att du tittade in här!

  Mylla: Javisst är det en pingstlilja! Jag skrev innan jag tänkte;) Jag brukar också plantera ut överblommande lökar i rabatterna och runt min kompost. Och så har jag glömt var jag planterade dem när det bli vår, och då kommer blomningen som en glad överaskning:)

  Elsamarianne: Åh, violer är så söta! Tänk att de blommar nu? Här är vädret trist idag... Hoppas att det blir fin höstsol i helgen!

  Hälsningar Maja

  SvaraRadera
 6. Thank you Thelma! I´m glad you visited my blog! I´ve been following your knitting on Ravelry. Always inspiring to see what you´re up to:) Welcome back! /Maja

  SvaraRadera