lördag 4 september 2010

Låt köket inspirera dig!

Häromdagen tänkte jag på vad mycket roligare det är att laga mat när man omger sig med färsk frukt och färggranna grönsaker inom räckhåll för att tillagas närhelst man vill. På köksön samsas avokado och citroner med dagens äppelskörd. Jag skär upp ekologisk broccoli som snart ska ner i soppgrytan. Svärmor säger att tomater bör förvaras i rumstemperatur för att smaken ska göras rättvisa, och hon brukar veta vad hon talar om.

Dagens husmorstips nr. 1 blir därför en uppmaning att göra plats för det gröna i köket!


Dagens andra tips är det ni ser på ovanstående bild: Mitt fina sopset i trä, som alltid finns tillgängligt när något behöver sopas upp. Det kommer från Iris Hantverk. Här finns ett liknande.

Och soptunnan som står på hederplats brevid köksön. Jag tycker den är fin nog för att slippa en undanskymd tillvaro under diskbänken. Där förvaras istället all återvinning. Praktiskt på många sätt. Ja, har alltid nära till soptunnan eftersom den har ett handtag på baksidan som gör den lätflyttad. Och så finns det gott om utrymme för sopsorterandet under diskbänken.

Med dessa små vardagliga detaljer önskar jag er en fin lördag!

2 kommentarer:

 1. Är det sköna Mon-Ami som du har grönsakerna i? Jag är så förtjust mina arvegods, femti-och sextitalsporslin. Tyvärr inte mer än nåt fat av varje, men det är fint att duka med omaka också.
  Igår hittade jag äntligen den där Leila-vispskålen som jag önskat mig för att ha till mjuk-kake-baket. Lite gammat, lite nytt, så mysigt det är.
  Hösten gör mig så pysslig...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Javisst är det Mon-Ami! Skålen är faktsikt nytillverkad. De gör ju en skål och en assiett igen nu... Tycker jättemycket om den! Visst är det fint med gammalt 50/60-talsporslin. Håller helt med! Kul med Leila-skålen. Är det Gerbera-keramik? hon brukar väl ha det! Jättefint, tycker jag!

  Hälningar Maja

  SvaraRadera