fredag 17 september 2010

Sticka fingerlösa vantar!

Mönster: Fingerlösa vantar, Regia Journal 610
Garn: Regia Design Line, jazz colours, Färg: Somethin´else (06450)
Strl: Vuxen

Ni kanske minns att jag påbörjade ett stickprojekt förra lördagen? Nu är det färdigt:) Långa, mjuka, sköna och varma blev de! Mina fingerlösa vantar.

Det var så mycket som var roligt med det här projektet. För någon månad sedan läste jag på nätet att den kända stickdesignern Erika Knight skulle designa en kollektion för Regia. Och så förra veckan när jag besökte den lokala garnaffären så låg de där - de fina, fina randiga garnerna! Trodde aldrig att jag skulle hitta någonting sådant här i stan... Men glad blev jag! Inte nog med att de hade garnerna. De hade också ett häfte med tre stickbeskrivningar som Erika Knight hade designat som ett komplement till garnerna. I häftet finns mönster för sockor, fingerlösa vantar och en mössa. Enkla och stilrena modeller! Samtliga modeller finns i vuxen och barnstorlek och de stickas av två nystan på 2,5 mm strumpstickor (4 st). Väldigt praktiskt!

Kollektionen heter "jazz colours" och de sex olika nyanserna har fått sina namn efter jazzskivor. Garnet är inte bara vacker utan också mjukt och följsamt, lätt att sticka med och skönt att bära. Det består av 75% ull och 25% poyamid.

Åh, vad jag är glad åt mina fina vantar. Precis vad jag behövde nu i höstkylan;) Kommer helt klart att sticka fler av mönstern i häftet...


Koppen är min älsklingskopp... Den heter "Clara-Fina" och är designad av Ingela Westergaard för Nittsjö.

Ha en bra fredag!

9 kommentarer:

 1. Å vad fina de är. Jag har ett gäng i olika färger och kvaliteter. Sista som jag stickade var i grå alpacka-ull. Perfekt för värkande leder (åldern tar ut sin rätt).
  Jag stickar på vanlig sticka och syr ihop. Har lärt mig osynlig söm så det märks knappt. Sen låter jag det vara hål för tummen. Snabbt o enkelt. Jag anväder tunna såna under mina arbetshandskar när det blir lite kyligare.
  ha en skön helg
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Snyggt! borde kanske lära mig att sticka.. men just nu är det så mcyket annat pyssel som behöver göras (plommonmarmelad och chutney till pappa, två nya underklänningar till medeltidsklänningar, sy klart en 1500tals arbetsklänning, försöka få ihop lite örhängen till försäljning i november, sy partlet till arbetsklänningen, gjuta ljus så jag har något att ge bort i gengäld för mönster jag fått osv). Känns underbart att kreativiteten är tillbaka efter nästan ett års frånvaro!

  SvaraRadera
 3. Elsamarianne: Vad smart att sticka på vanlig sticka och sedan sy ihop med ett hål för tummen! Bra tips;) Javisst är det skönt att värma kalla handleder med ylle!

  Mylla: Oj, vad mycket du har på gång! tror nästan att du måste starta en blogg och dela med dig av allt det där;) Javisst är härligt när man inspirationen och kreativiteten kommer över en!

  Hälsningar från Maja!

  SvaraRadera
 4. Jo, jag har väl funderat på det.. men är lite rädd att kreativiteten ska dö igen... Förra söndagen bytte jag knappr i två nyköpta cardigans, vilken skillnad det blev!

  SvaraRadera
 5. Gör väl ett försök då.. =)

  Men hur i hela friden får jag den att visa mer än en bild per inlägg?

  SvaraRadera
 6. Mylla: Hihi, vad roligt att du nappade! heja på med bloggen! Ska bli jättespännande att följa din kreativitet.

  (Bilderna: Du klickar på lägg till bild, så kommer det upp en nu liten ruta där du lägger in nästa bild. Du kan lägga till fem bilder åt gången. Sedan måste du klicka på lägg till bild i inläggsmenyn igen. Förstod du? Blev lite rörigt kanske;)

  /Maja

  SvaraRadera
 7. Var precis så jag gjorde... men den ville ändå bara visa en... får klura vidare!

  SvaraRadera
 8. Hej! Har tänkt sticka mig ett par fingerlösa långvantar och tycker att dina är så fina. Kan inte hitta mönstret på svenska. Vet du var man kan få tag på det?

  SvaraRadera
 9. Hej, Erica!

  Det här mönstret finns i ett litet häfte som Regia gav ut på svenska förra året. Köpte det i min garnaffär. Här är en länk till Garntjänst där du kan beställa det:http://www.garntjanst.se/stickat-virkat/design-garnkvalitet/n-o/regia/regia-erika-knight-hafte-beskrivning.html

  Kostar bara 25 kr och innehåller fyra fina mönster designade av Erika Knight. Kul att du gillar mina vantar! De är jättesköna:)

  Lycka till!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera