måndag 20 september 2010

Gör dina egna hyllremsor!
Om du är en sådan som jag, som tycker att det är fint med hyllremsor? Då ska du se hit! För jag har nämligen kommit på världens bästa hyllremse-trick;) Håll i er...

Husmorsskolans mycket lätt-tillverkade, oerhört hållbara och enastående snygga hyllremsa

Du behöver:

Fint mönstrad vaxduk (gärna av tunnkvalité)
Zick-Zack sax (finns i välsorterade sybehörsaffärer)
Sax

Gör så här:

1. Mät längden på hyllplanen du ska tillverka hyllremsan till. Bestäm dig för hur bred du vill att din remsa ska vara.

2. Mät upp längden och den dubbla bredden av hyllremsan på vaxduk. Klipp ut med vanlig sax.

3. Klipp nu försiktigt med zick-zack saxen längs mitten av vaxduksbiten. På det här sättet får du två lika långa hyllbårder med en söt zick-zack kant:)

Sedan är det bara att fästa remsan på hyllkanten. Jag använde häftstift enligt gammalt hederligt 50-tals manér... Det som är bra med den här typen av remsa är att man kan torka av den med våt trasa om den skulle bli dammig/fläckig!


Jag använde mig av en bordstablett av vaxduk från "Au Maison". Gillar det här traditionellt blekblå rutmönstret. Passar fint i köket...


Så här tjusig blev min kokbokshylla iklädd de nya hyllremsorna. I vänstra hörnet skymtar mina köksgardiner. De har jag sytt av det fina tyget "Perssons kryddskåp" (designat av Astrid Sampe) från Almedahls.

I hyllan står min blårutiga receptpärm. Om den och hur man kan organisera sina recept på ett smart sätt kan du läsa mera här!

4 kommentarer:

 1. skulle också vilja, men tror att mannen har invändningar! När vi köpte skänken som blivit tv/dvd/stereoskåp ryckte han bort det fina hyllpapperet fort som attan, när jag frågade varför så fick jag till svar att det var fett och äckligt... Men nä, det var vaxat!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev med blårutigt. Trevligt tips, det ska jag ta efter i mitt nya kök (när det nu blir klart...)
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Mylla: På så sätt, du får väl kampanja lite när det gäller "nödvändigheten" med hyllbårder då;) Dessutom är ju de här avtorkningsbara!

  Elsamarianne: Kul att du gillade mitt tips! Heja på med köket;)

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 4. Vilken superbra idé att göra sina egna hyllremsor. Jag har precis flyttat in i en 50-talslägenhet och har letat efter fina hyllremsor, men nu har jag letat färdigt. Det verkar ju enkelt att göra egna. Tack för tipset.

  SvaraRadera