fredag 10 september 2010

Sticka i lavendel!Mönster: Global Warming av Suvi Simola
Garn: Rowan Scottish Tweed DK, Färg 005 (Lavender)
Strl: Medium (Stickade på 4,5 stickor istället för 4 som skulle ge XS)
Galge: Den glada galgen hittar du här.


Det här fina, fantasifulla mönstret var ren glädje att sticka! Och så kändes det så rätt att sticka sig något värmande och mjukt att krypa in i nu när höstluften är klar och kylig.

Det är detaljerna som gör den här tröjan! Puffärmarna, fickan och de välplacerade intagningarna i midjan... Mönstret finns att ladda ner gratis på Ravelry, för den som är intresserad. Ett snabbt och smidigt stickprojekt eftersom tröjan stickas på rundsticka nedifrån och upp. På det viset blir det bara två små sömmar att sy efteråt. Och så måste fickan sys på också såklart... Jag kände mig så glad över att jag lyckades med den där fickan, för jag trodde att det skulle vara svårt.I bakgrunden skymtar vår nymålade fasad. Vi har kämpat halva sommaren med skrapning och målning. Den är målad med linoljefärg från Engvall & Claesson, obränd terra 30 %.

Ha en fin fredag!

2 kommentarer:

 1. Vilken fin och skön tröja. Härlig färg. Lika så på fasaden. Varm brytning.
  Idag var det dags för att börja sätta in innanfönster; ta ut nätdörr och nätfönster, som hållit flygfän ute, till lagårn (typiskt höstpyssel) och så en fräsch doft av nyskurade golv. Regnrock och gummistövlar och en tur till brevlådan innan eftermiddagsfikat. Livet är härligt, trots lite höstrusk!
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Tack! Det låter härligt med ditt höstpysslande! Nyskurade golv doftar så gott...

  Ha det fint i höstrusket!

  /Maja

  SvaraRadera