måndag 27 september 2010

Så kan stearinljus förvaras!Hösten och vintern är stearinljusens tid... När mörkret smyger sig på behöver man alla ljusglimtar man kan få!

Att förvara stearinljusen inom räckhåll i en kruka är både hemtrevligt och praktiskt. Då är det är nära att hämta nya när de gamla brunnit ut. Krukan med ljusen blir en vacker inredningsdetalj. Och så är det praktiskt eftersom man ser när det börjar bli dags att köpa nya...

Min "ljuskruka" står på kommoden i vårt matrum. Sådana små vardagsdetaljer glädjer mig! Jag känner mig liksom rik när jag sträcker mig efter ett alldeles nytt, obrunnet ljus. Och så väljer jag bland de olika färgerna... Just nu finns där bara gröna, beiga och vita ljus, men färgerna ska bli fler efter nästa påfyllning...

Med önskan om en ljus vecka!

6 kommentarer:

 1. En upplysande tips! Tack!
  Hälsningar Karin på Ösäter

  SvaraRadera
 2. Hej, Karin!

  Vad roligt att du besöker min blogg och att du gillade tipset!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också ljus. Vita, blå och mörk bordeaux är färgerna här hos mig nu.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 4. tja.. med tanke på mitt blogginlägg så.. men jag är bara inne på vita! Och en sån liten kruka skulle inte räcka länge hos mig, även om det är väldigt snyggt!

  SvaraRadera
 5. Elsamarianne: Ja, det finns många fina färger... Just nu gillar jag dova höstfärger som lila, brunt och grått!

  Mylla: Oj, vilken ljusförbrukare du verkar vara! Där klår du mig;) Vad fint att du kan ta vara på stumparna genom att gjuta om dem!

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 6. Jo, jag är nog lite extrem.. men det är ju så mysigt och ger ett så fint ljus! Det känns bra att faktiskt göra nåt av "resterna" som den miljönisse jag är =)

  SvaraRadera