lördag 11 september 2010

Kika in i mitt kök en tidig lördagsmorgon!


Morgon i köket. Höstsol genom fönstren. Jag har klyftat äpplen och kokat ännu mer äppelmos. Den här gången blev moset härligt rosa, för det blir det när man gör det av äpplen från mitt föräldrahem. 2,5 liter rosa mos står nu på köksbänken i steriliserade glasburkar. De resterande äpplena ska skalas, kärnas ur, klyftas och frysas in för att sedan tas fram i vinter vid äppelkakshumör;)

Jag går och tänker på de fina vantarna jag nyss påbörjade...och på vad vackert det randade garnet är som jag stickar dem av... Ska bli så roligt att sticka vidare på dem idag. Berättar mer så fort de är färdiga...
Ha en bra lördag!

7 kommentarer:

 1. Jag säger det igen, du har ett så himla fint kök! Vad är det för sort av äpplen som ger rosa mos?

  Det är över huvud taget intressant att veta vilken äppelsort som ingår i olika recept tycker jag. De olika sorterna är ju bra till olika saker.

  SvaraRadera
 2. Otrolig färg på moset...verkligen läckert :-)

  SvaraRadera
 3. Tove: Åh tack, vad roligt att du tycker om mitt kök!

  Tyvärr vet jag inte vad äppelsorten heter. De kommer från ett urgammalt träd som står på mina föräldrars tomt. Vi har aldrig lyckats ta reda på vad de heter... Fruktköttet är nästan kritvitt och skalet är rödrosa. Det är därför moset blir rosa, och det är så fint;)

  Om någon äppelexpert läser det här och känner till namnet på en sådan här sort kan ni väl lämna en kommentar!

  Javisst är det intressant att få reda på vilken äppelsort som ingår i olika recept. Men kanske är det vanligt att man inte vet vad ens sort heter? Vore roligt att bli bättre på det...

  /Maja

  SvaraRadera
 4. Fru Purjo: Ja, visst är det tjusigt! Gott smakar det också;)

  /Maja

  SvaraRadera
 5. "pomolog" kallas äppelexperterna. Tyvärr hör jag ej till dessa kunnigas skara. En del vanliga sorter är lätt att artbestäma själv med hjälp av en bok. Men annars brukar det finnas möjlighet att få hjälp med detta i samband med trädgårdsdagar och skördefester. Det är himla roligt när äpplena får en identitet utöver "gröna och röda".

  SvaraRadera
 6. Gud vilken härlig blogg! *sparar ner adressen*
  /En annan husfröken

  SvaraRadera
 7. Tove: Jag ska nog skaffa mig en "äppelbok" och läsa på lite;) Kul att veta att det heter "pomolog", förresten...

  Tildaf: Vad roligt att du gillar min blogg! Så roligt att höra!

  Välkommen tillbaka!
  Husliga hälsningar från Maja

  SvaraRadera