fredag 24 september 2010

Se min syplats ta form - del 2!

I april skrev jag ett inlägg om den syplats jag börjat ställa iordning. Idag kommer en liten rapport därifrån igen...

Till min stora glädje fick jag tag i en rejäl lampa! (En sådan fanns ju på min önskelista i april.) Gav 10 kr på loppis för den robusta, gråa skrivbordslampan med lysknappen praktiskt placerad ovanpå. Gjord i Sverige någon gång för längesedan... Det kallar jag ett fynd!En liten fågel som vakar över arbetet måste man ju ha! Här hittar du det enkla mönstret. Den lilla märkduken har jag själv utformat och sytt. Du kan läsa mer om den här.Dagens husmoderliga förvaringstips: Spara dina tomma trådrullar och förvara band på dem. Funkar jättebra! Både fint att se på och praktiskt eftersom man slipper "gräva" i lådor efter de band man söker.Ha en fin fredagskväll!

6 kommentarer:

 1. fint! är fortfarande avis på dig som har plats för sånt... =)

  SvaraRadera
 2. Men så fint!!!!! jättebra tips för banden, det är ju trist med en hel härva i en låda...som jag har ;)

  SvaraRadera
 3. Tack! Ja, det känns lyxigt att ha gott om plats... fast å andra sidan samlar man på sig mer skaer då också..;)

  Olivia: Tack! Ja, jag blev så glad när jag kom på det. Stod och höll i ett gäng trådrullar som jag tänkte slänga, men det tog i mot för jag tänkte att de borde gå att använda till nåt, och då fick jag idén:)

  Hur går det för dig med sömmandet? tyckte den där koftan du färgade blev himla fin! Och den stickade röjan du hade på dig till din tjusiga basker var också superfin. Vilket mönster är den stickad efter?

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 4. Jag lindar upp mina finaste band på gammeldags klädnypor (sådana runda av trä). Sedan ligger de på hyllan precis framför mig. Blir det många tänker jag lägga dem i en stor glasburk.

  SvaraRadera
 5. Tack för det fina tipset Johanna! Skulle nog se fint ut med många sådana i en glasburk;)

  /Maja

  SvaraRadera
 6. Åh, tack för tipset! Jag fick just slut på tråd på några trådrullar, så jag googlade på vad man kunde använda dem till eftersom det kändes lite synd att kasta dem. Då hittade jag din blogg. :) Och tänka sig, jag hade ett gäng band och spetsar som låg lösa, jag drog bara inte kopplingen att man kunde göra så. Men nu har jag gjort det!

  SvaraRadera