![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixmMorguBbg9Y6cORZyA4bqrDdL6A2jLAQYOIW0NLZtpyQGXHExrmhaGMLPMLd9QbjkHyYMEUyjViU9HkKnx6U5u5zH7Td4oYCAt5vz-jlt5YraIsco111t6eVWvbh0uR9Jfyh9yE-IaI/s400/Majas+kamera+100313+007.jpg)
Jag städar min frys... Det är så många äpplen och plommon som ska få plats där nu;) 1 kg frysta lingon tänker jag göra lingondricka av. Så här kan man göra det:
Lingondricka
1 kg bär
500 gram socker
3 dl vatten
1 krm natriumbensoat
ger ca 1,5 liter lingonsaft
Mosa ihop de rensade bären med socker i en gryta och tillsätt vatten. Värm under omrörning och låt sjuda i 15 minuter. Häll av saften i en saftsil, silduk eller sil. Blanda natriumbensoat med lite varm saft. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. Häll upp den varma saften på väl rengjorda och steriliserade flaskor. Sätt på kapsyl, kork eller skruvkork med detsamma. Förvaras mörkt och svalt. Saften kan också frysas i plastburkar och tas fram efterhand. Öppnad saft förvaras i kyskåp.
Varför tog ni bort kommentarerna till panerad fisk?? (falukorven)
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaBlir saften drickfärdig eller ska den spädas med vatten?
Inte behöver du sätta till konserveringsmedel. Det finns naturligt i lingonen. Jag själv glömde en lingonsyltburk i ett uteförråd som stod där tre år, sommar som vinter. Den sylten var det inget fel på. En liten färgförändring bara mot det mörkare.
SvaraRadera/ Björn