söndag 8 maj 2011

Förvandla en stenhög till ett jordgubbsland!


När jag talar om hur det är att bo i ett gammalt hus, brukar jag återkomma till en sak; Jag tycker om att se på praktiska problem som ett tillfälle att få utlopp för min uppfinningsrikedom - inte som något begränsande. När man tänker så kan det som från början var en svaghet växa till en styrka. Ett trångt kök kan bli lättarbetat och hemtrevligt! Ett risigt staket kan bli en vacker fond till den blomstrande syrenhäcken! Ett kallt trapphus kan bli ett svalt sommartillhåll!

Och kanske är det detta förhållningssätt som gör att jag trivs så bra med vårt hus?


En liknande filosofi försöker jag occkså tillämpa på trädgården. Kämpar just nu för fullt med att se möjligheterna i en oönskad stenhög som blev kvar efter att vi grävde växthusgrunden;) Och det ska nog ordna sig. Släpa sten kan jag och gräva, gräva och gräva. Om man tar lite i taget så går det tillsist. Jag har redan "grävt bort" tre liknande högar, förra året. Och stora stenar har både familj och släkt hjälpts åt att rulla över gårdsplanen.

Idag hittade jag en sådan där - problem blir till välsignelse - lösning. I den lilla outnyttjade slänt som bildats på sidan av växthusets blivande entré påbörjade jag ett jordgubbsland. Stenar släpades från den trista högen och fick skapa en terass som fylldes med matjord. Sedan planterade jag och lillan jordgubbsplantor så att det stod härliga till. Lite olika sorter - både tidiga och sena. Imorgon ska jag fortsätta med ytterligare en terass ovanför som också ska fyllas med jordgubbsplantor och så en liten blomsterrabatt brevid. Hoppas att plantorna kommer att trivas i den gödslade jorden bland solvarma stenar!

Det blev så fint och vi kände oss så glada när vi tänkte på kommande jordgubbsskördar:) Inte blir det nog några stora mängder, det är inte det som är viktiga! Nej, det viktiga är dessa ljusglimtar i livet:

Dagen då vi anlade ett jordgubbsland tillsammans...

5 kommentarer:

 1. Låter så väldigt härligt! Hoppas vädret ger många söta fina bär till er.

  SvaraRadera
 2. Alma: Tack! Ja, härligt var ordet;)

  Ha en bra kväll!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Just så är det med livet. Se möjligheterna istället för det som man tror inte ska gå gör allt så mycket lättare. Det är så bra att läsa ett sådant här inlägg lite då och då för att påminna sig själv om att allt går bara man vill. kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig idé till ett jordgubbsland! Skulle också vilja ha en stenhög...

  SvaraRadera
 5. Men vad smart! Med stenarna får du ju bättre klimat också så det är nog därför skörden blir så stor!

  SvaraRadera