måndag 30 maj 2011

Somrigare köttbullar!Visst är det härligt att det finns saker att skörda i trädgården redan så här på försommaren? Gräslök och rabarber är tacksamma växter som återkommer år från år utan särskilt stor ansträngning. Dessutom kan man börja skörda dem tidigt på säsongen! Jag har tre rejäla tuvor gräslök i min trädgård. Delar man plantorna när de vuxit sig stora får man lätt ännu mer! I år har jag också satt en planta kinesisk gräslök. Den har en starkare, lite vitlöksaktig smak.

Jag försöker ha köksträdgården i åtanke när jag lagar mat, så att vi verkligen ska hinna njuta av allt det goda som finns där. Igår gjorde jag köttbullar till middag, och då passade jag på att ersätta den gula löken med gräslök. Det blev väldigt gott och kändes mycket somrigt!

Därför får det bli den här veckans första tips:

Gör köttbullssmet efter ett vanligt grundrecept ur exempelvis "Vår Kokbok". Byt ut den gula löken mot ett knippe hackad gräslök. Enkelt, gott och somrigt!

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. apropå recept, jag provar just nu att baka rabarberkakan från senaste Lantliv, men fick en deg istället för smet.. kastade i lite mjölk så det åtminstone gick att få ihop den. Har du provat det?

  SvaraRadera
 2. Jag har läst igenom en hel del av dina recept och varje gång tänker jag samma sak... Varför varför varför var inte DU min hemkunskapslärare?
  Vill passa på att tacka för många bra och nyttiga recept!

  SvaraRadera
 3. Mylla: Nej, det har jag faktiskt inte... Vire ju annars typiskt mig, rabarbergalen som jag är;) Undrar om det stod fel i receptet då? låter ju väldigt märkligt. Bra att den gick att rädda hyfsat iaf!

  Hanna: Vad snällt sagt! Jag blir så glad för att höra det! Kul att du uppskattar mina recept!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 4. Den blev helt ok, möjligtvis en aning torr... När jag följde receptet fick jag nåt som närmast gick att likna vid smuldeg!

  SvaraRadera