torsdag 19 maj 2011

Skapa en välkomnande trädgård!Oftast är djurliv i trädgården både hemtrevligt och nyttigt (fåglar, bin, maskar, ekorrar, fjärilar...). I år fick jag äntligen tag på en liten fågelholk att hänga i äppelträdet.

På platsen där den sista stenhögen (efter växthusbygget) låg har jag nu berett jorden och sått ängsblommor. Naturligtvis i hopp om att kunna ge fjärilar, bin och humlor sitt eget tillhåll! Det finns färdiga fröblandningar med ängsblommor att köpa där de säljer fröer. Ängsblommor trivs i mager jord, så man ska inte gödsla! Då tar gräs och ogräs över...

Igår såg jag och tösen en orm som kröp i vår stenmur. Ganska läskigt, tyckte jag! Hoppas livligt att det var en snok och inte en huggorm... Så visst finns det vissa djur som man inte gärna vill ha besök av (till exempel sniglar och rådjur)! De knaprar ju i sig både det ena och det andra av de värdefulla odlingarna. Sniglarna brukar vi ha problem med, men hittills i år har de inte synts till i några större mängder. Hoppas att det håller i sig!

Annars är nog det mest spektakulära djurbesök vi upplevt, när två grävlingar slogs på vår gräsmatta en midsommar!!! Har ni några rafflande historier att bjuda på?

4 kommentarer:

 1. Nej här har det inte hänt mycket spännande... men du har väl sett youtube-klippet med de två rävarna som hoppar trampolin? http://www.youtube.com/watch?v=c8xJtH6UcQY
  Det skulle jag vilja se i vår trädgård också! :P

  SvaraRadera
 2. Nej, det har jag inte sätt! Låter väldigt spektakulärt;) Måste kolla in det!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera
 3. Hej

  Inte så rafflande men kanske lite komiskt... Vi satte en gärsgård runt vår tomt för att slippa få in rådjuren (har hört att de inte vill hoppa över en "ojämn" linje som övedelen på en gärsgård är). Det funkade nåt år men sen var tulpanerna uppätna igen och jag var lite fundersam tills jag en morgon såg hur rådjuren ålade sig UNDER gärsgården. Det är bra att inse att tulpaner får man ha i hönsbur...

  Din trädgård ser verkligen jättehärlig ut, lycka till med odlingarna
  Hälsningar
  Hanne

  SvaraRadera
 4. Rafflande och rafflande, men en morgon stod det en ko på gräsmattan och betade lite. En svartvit ko, mitt på gräsmattan.
  Ja, vid tillfället bodde jag på landet, en av grannkorna hade tagit sig ut och tyckte väl att vårat gräs såg smarrigt ut.

  SvaraRadera