söndag 15 maj 2011

Någonting att läsa, någonting att sticka...Söndagar kräver intressant läsning och rolig stickning! Eller hur? Lena Israelssons bok Handbok för Köksträdgården är favoritboken sedan ett par veckor tillbaka. Det har den varit de senaste odlingssäsongerna. Så fort det våras plockar jag fram den ur bokhyllan. Alltid är det något man undrar över, efter ett par timmar i trädgården... Den här boken ger svar på det mesta när det gäller planering, anläggning och skötsel av en köksträdgård. Vackra bilder och skisser samt intressant historik och bakgrundsfakta ger inspiration. Härligt att boken är så tjock och innehåller så mycket!

Idag ska jag prova en metod för att förebygga gråmögel på jordgubbsplantor som boken förslår. Återkommer med en rapport om hur det gick sedan.

Just nu stickar jag efter ett drömmönster med ett drömgarn. En mycket god kombination:) I mitt huvud heter projektet "trädgårdströjan" - en rustik tröja för arbete i köksträdgården;) Eftersom alla svenska sommardagar inte är lika varma som maj månad varit, behövs det ju något att värma sig i ibland. Så här långt känner jag mig helnöjd med mönstret! (Har kommit en bra bit längre än på bilden som togs i förrgår.)

Ha en fin helgdag!

1 kommentar:

  1. Vad bar att du tog upp just den här boken! jag hade ju glömt att jag har den i hyllan! Här ska planeras!

    SvaraRadera