onsdag 25 maj 2011

Koka rabarberkola!



Apropå rabarberrecept... igår testade jag något av det godaste jag ätit på länge! Det är nästan så att jag måste varna "känsliga" läsare för det här receptet. Är man rabarberälskare som jag och dessutom gillar sött och syrligt i kombination är den här rabarberkolan starkt beroendeframkallande!!!

Jag fann receptet i ICA:s tidning Buffé. Där finns nästan alltid något bra! Rabarberkolan seglar upp som en klar sommarfavorit. Är så glad att jag upptäckte den!


Rabarberkola

200 g rabarber
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap

Ansa och strimla rabarbern. Lägg den i en tjockbottnad, vid kastrull tillsammans med grädde, socker och sirap. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter. Rör om då och då.

Jag serverade rabarberkolan ljummen till pannkakor och vaniljglass. Behöver kanske inte tillägga att det var rysligt gott... Det säger sig liksom självt;)

6 kommentarer:

  1. Låter grymt gott!! Måste tipsa tillbaka om den här rabarberpajen.. med havreknäck på toppen, godaste rabarberpajen jag har ätit i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Men.. jag glömde ju länken!!!!!

    http://www.tasteline.com/Recept/Knackig_rabarberpaj_2

    SvaraRadera
  3. Denna måste jag bara testa. Det kan inte bli anant än gott...

    SvaraRadera
  4. Sofi: Tack för det tipset! Låter ju oerhört gott, det där med knäcken:)

    Hanne: Ja gör det! Du kommer inte att bli besviken!

    Hälsningar fr Maja

    SvaraRadera
  5. Man tackar...måste genast köpa vispgrädde.

    SvaraRadera
  6. I går fick jag en stor bunt rabarber av en snäll kollega med trädgård. Nu står din rabarberkompott med jordgubbssaft och svalnar på köksbänken. Rabarbern som blev över är uppskuren och infryst i lagom stora påsar. En av dem får nog bli den här rabarberkolan för den låter supersmarrig!

    SvaraRadera