tisdag 24 maj 2011

Symöte - Sticka en trädgårdströja!



Hjärtligt välkomna, både till den här veckans symöte och till min trädgård!

Nu är nämligen min efterlängtade trädgårdströja färdig! En rätstickad dröm för småkalla dagar i kökslandet... Den blev precis lika mjuk och varm som jag hade hoppats!

Det gläder mig att nya syföreningsmedlemmar tillkommer lite då och då! Husmorsskolans Nya Syförening är en nätbaserad syförening som är öppen för alla som handarbetar. Våra cyber-möten sker på tisdagarna här på min blogg. Intresserad av att bli medlem? Läs mer här!



Mönster: Annabel av Carrie Bostock Hoge från Quince & Company
Garn: Heaven´s Hand Wool Classic - Natural Eco Wool (färg 087) från Cornelia Hamilton
Garnåtgång: 400 gram
Storlek: 40 - stickade storleken två steg upp (47 1/2) från den storlek jag siktade på eftersom jag använde tunnare garn och stickor (5,5 mm) än vad mönstret rekommenderade Det funkade bra!



Det är så mycket jag gillar med den här tröjan - mönstret och konstruktionen, designen, enkelheten och bekvämligheten! Och så den förunderliga färgen... mittemellan grått och brunt. Nästan som jord.

En Maja-tröja, helt enkelt;)

Mönstret är mycket välskrivet och lättfattligt (under förutsättning att man är van att "sticka på engelska"). Tröjan har raglanärm och stickas uppifrån och ner på rundsticka. För att få rätstickning på rundsticka växlar man mellan räta och aviga varv. De 3/4 långa ärmarna stickas med strumpstickor. Att ärmarnas passform är figurnära och korta känns praktiskt eftersom jag ska använda tröjan när jag arbetar i trädgården. Då vill jag inte hindras av långa, fladdrande ärmar...





Det mjuka härliga ullgarnet har legat i mina gömmor i väntan på att rätt mönster skulle dyka upp. Därför var det så roligt att äntligen få sätta tänderna i det! Heaven´s Hand är ett av de trevligaste garner jag någonsin stickat med. Så mjukt men samtidigt fast och lättstickat. Kommer definitivt att sticka mer med det! Längtar efter att botanisera bland de andra färgerna...

Carrie Bostock Hoge som designat Annabel har gjort fler mönster i samma stil. Tror inte att jag kommer kunna hålla mig ifrån att sticka dem också. Se bara den här koft-varianten av Annabel och den här lite mer utsmyckade modellen... Är också väldigt sugen på att prova Quince & Co eget garn. Det blir nog en garnbeställning därifrån, någon gång i sommar.



Hur går det för er andra syföreningsmedlemmar? Handarbetar ni något? Lämna en länk till ert syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan. Ska bli minst lika roligt som vanligt att hälsa på hos er under dagen!

19 kommentarer:

  1. Hej hej! Stina heter jag och vill också vara med i husmorsskolan. Mitt handarbete består hittils av att sticka och virka, men tanken är att det någongång ska breddas lite :-)

    Fin tröja!

    SvaraRadera
  2. Jättesnygg tröja Maja! Jag ska spara länken så att jag kan sticka en så småningom. Har fullt upp med en pippitröja till mig och en till minstingens nalle för tillfället.

    SvaraRadera
  3. Stina: Vad roligt att du vill vara med! Hjärtligt välkommen som medlem! Kul att du stickar och virkar:)

    TokTova: Åh, tack! Vad roligt att du gillade den! Kul att du också blev sugen på att sticka en! Rekommenderar verkligen mönstret.

    Jag har faktiskt också en oavslutad pippitröja på mitt samvete. Den är till min syster. Undrar när jag ska komma mig för att göra klart den?

    Gulligt med Pippitröja till nallen!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera
  4. Fin tröja. Jag har inte kommit så långt i min stickning tyvärr. Jag har ett mönster på pippitröja som väntar på mej. Kul att Stina äntligen blev medlem.
    Kram Fia

    SvaraRadera
  5. Den sitter ju som en smäck! Den ska du vara nöjd och stolt över.
    Sarah

    SvaraRadera
  6. Åh så fin...vad söt och fin du är, ja tröjan den var fin med...

    vad stickavundsjuk jag blir! ;)

    själv har jag en halvfärdig sommarkavaj på g.

    hare bra/ Olivia

    SvaraRadera
  7. Vad fin den blev! Jag blev så inspirerad när jag hörde att du skulle sticka en enkel trädgårdströja! Då kom jag att tänka på ett ufo jag hade i lådorna som skulle passa perfekt som trädgårdströja, så nu är den faktiskt på väg att bli klar! Ska lägga upp lite bilder under dagen.

    SvaraRadera
  8. En mycket fin och praktisk trädgårdströja! Bra med trekvartsärm och i övrigt åtsittande då man skall arbeta i trädgård!
    Som du påpekar kan en del sommarkvällar bli sval, så jag fortsätter tillverka mössor och sjalar jag :-)

    SvaraRadera
  9. å vilken härlig tröja att bära ute i trädgården. extra smart med lite kortare ärm också maja=) kram på dig

    SvaraRadera
  10. Mycket fin tröja du gjort. Nästan för fin för trädgården ;) Anar på en av bilderna ditt hår, är det mycket långt? Tycker nämligen det ser ut så. (Själv har jag till midjan)

    Den här veckan visar jag upp den färdiga halsduken, ni fick se den påbörjad förra veckan, den levde i ca 30 minuter. Sen blev det garnnystan av den. Men sånt händer ju.

    SvaraRadera
  11. Jätte fin tröja! Och tack för att jag får vara med. Jag ser fram emot kommande symöten.

    SvaraRadera
  12. Fin tröja! Ser skön ut och verkar praktisk! Har inte kommit i kontakt med Quince o Co tidigare så jag ska kolla in det lite. Ditt tröjmönster är ju toppen så då har de säkert andra fina.

    Själv har jag suttit vid symaskinen större delen av söndagen. Bland annat en kjol till mig själv! Borde tagit tag i klänningen jag tänker mig bära på ett bröllop 2 juli men det kändes roligare att sy ett par andra grejer så jag sköt fram det lite till... jaja jag har ännu tid kvar!

    SvaraRadera
  13. Jag blir alltid sugen att sticka till mig själv när jag ser dina alster men det blir inte av. Nu harjag i alla fall gjort färdigt våartunikan till barnet.

    SvaraRadera
  14. Jag hinner som sagt inte riktigt med att sy och greja för tillfället men tycker det är fantastiskt roligt att se vad ni andra gör. Längtar efter tid att sitta vid symaskinen. Förhoppningsvis i juni!

    SvaraRadera
  15. Fia: Tack och heja på med din stickning!

    Sarah: Tack för det!

    Gerda-Thyra: Tack!

    Olivia: Tack, vad snällt! Vilken gullig komplimang:) Hur har du det med handlederna nu, kan du sticka igen?

    Jessica: Tack! Vad spännande det låter med din trädgårdströja och vad roligt att jag kunde inspirera dig att plocka upp den ur "ufo-korgen"!

    100% husmor: Tack!! Ja, ibland blir kvällarna riktigt svala så det gäller att rusta sig:)

    Eddy: Tack! Ja, den blev praktisk! Kram!

    Hemmafrun: Jodå, du har helt rätt! Mitt hår är långt. Inte riktigt till midjan, så där ligger jag i lä;) Har haft långt hår i fläta enda sedan jag var liten. Så det är liksom jag:) Vad roligt att höra att du också har långt hår!

    Linda: Tack! Kul att du är med:)

    Alma: 2 juli... då har du ju en evighet på dig;) Själv brukar jag av någon konstig anledning ägna nätterna innan bröllop och andra fester åt att sy som en galning... Kan det vara så att man syr bättre i sista minuten;) Nja, tror väl inte det...

    Quince & Co har sååå fina mönster! Jag skulle kunna sticka allt...

    Klockarbarn: Ja, att sticka till sig själv är faktiskt väldigt kul, nästan lika roligt som att sticka till sitt barn;)

    Dorro: Roligt att du följer oss andra ändå:)Ska bli spännande att se vad du åstadkommer vid symaskinen sedan...

    Tack för ett trevligt symöte, alla! Vad vore tisdagarna utan er...

    SvaraRadera
  16. Hej Maja! Vilken fin tröja du stickat, en sån skulle man ju inte tacka nej till ;-) Färgen matchade så fint till stövlarna också! Ha en bra dag! Kanske du hinner några varv på den där pippitröjan... ;-) Kramar från syster

    SvaraRadera
  17. Hej du, lite sen denna vecka, men bloggen har definitivt ej fungerat som den skall. Men måste ju visa min väst som jag stickat efter ditt mönster tuuuuusen tack. Blev en helt underbar väst till lill skruttan min. Härlig trädgårdströja du har gjort. Kanske nästa projekt?! Ha en fin fin dag/Gela

    SvaraRadera
  18. Nä, jag får ta det lugnt lite till....Som det är nu kan jag sy helt utan problem, men jag vill inte utmana ödet....men jag kanske kan börja virka snart, som jag inbillar mig är lättare för handlederna, om jag gör det korta stunder per dag först....ska nog prova för jag har en halvfärdig basker som vore trevligt att få färdig...

    Ha det gott!/ Olivia

    SvaraRadera