måndag 3 januari 2011

Så förvarar du sybehören!


I samband med att jag berättade om min nya spalt i Minnenas Journal utlovade jag en del bonusmaterial kring månadens ämne: broderi. Här kommer ytterligare ett inlägg på det temat! • Små plåtaskar är perfekta att förvara sybehör i! I dem kan man exempelvis ha sina nålar. Jag sparar alla askar som kommer i min väg. Rätt som det är behövs de till något! Vill du ha askar i gammal stil: Håll utkik efter äldre askar på loppis eller nyare varianter i retrodesign.

 • Ett enkelt sätt att håll ordning på sina brodernålar är att klippa till en liten bit filt och sätta nålarna på den. Om man vill ha något ännu mera beständigt kan man sy sig ett nålbrev. Så här ser mitt ut:Här kan du läsa mer om hur jag sydde det. Och här hittar du Brodösen Karins fina nålbrev. För den som är broderi-intresserad är hennes blogg en riktig guldgruva. Missa inte den!

Ha en bra start på det nya året!

5 kommentarer:

 1. Gamla askar är ju så perfekta till sybehören. Förr så återanvändes ju allt. Och jag älskar de där små svarta nålbreven i papper... du vet vilka jag menar.
  Björntråd. Är det nåt man använder nuförtiden? Det var ju så populärt förut till sånt som skulle hålla. Hittade några rullar i mina gömmor. Varför man minns dom, är att de var de enda som mormor brukade använda saxen till. Annars så drog hon av tråden med nyporna...
  nostali, gamla minnen, retro... vintage. Det var bättre förr. Ibland...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Jag är helt värdelös på att ha ordning på mina nålar och knappar och trådar. Borde kanske göra något åt det. Det får skrivas på projektlistan för framtida projekt helt enkelt. Helt klart vackert med gamla burkar.

  SvaraRadera
 3. Jag har tom ärvt små söta metallaskar med nålar i, har nog synålar för flera livstider... =)

  SvaraRadera
 4. Elsamarianne: Jag tycker äldre sybehör i allmänhet är så vackra - de svarta nålbreven som du nämner, trätrådrullar m.m. Jovisst känner jag till björntråd, fast jag har aldrig använt det till något... Kommer kanske en dag när jag gör det också:) Kram!

  Dorro: Ja, det är vackert! Och härligt när man lyckas få ordning på sina prylar:) Imorgon ska jag städa bland mina tyger, ska blir riktigt kul!

  Mylla: Vad bra! Då är det bara att sy så det ryker;)

  Hälsningar fr Maja!

  SvaraRadera
 5. Nämen du ..så mycket sånt där jag redan använder och inte tänker på!!.. jag är ju väldigt gammaldags om jag tänker efter nu..hihi.. nålbrev har jag sen urminnes tider..mitt är broderat och har ett blått filtinnerlägg där det sitter nålar kors och tvärs.askar har jag både från mormor och mamma och mina egna gamla samt svärmors.. oj nu fick du mej att tänka after rejält.
  Vet du.. under nyårshelgen så bjöd min mamma på en urgammal kaka en sån som HON åt när hon var liten och som hon oxå gjort ett antal gånger när jag var liten.. Den där gammaldags kaka som heter RADIOKAKAN har du ätit nån sån nån gång?.. Faktiskt inte så dum.. om du vet hur den ser ut så påminner den om hur radion såg ut förr ..så sa min mamma att det var varför utseende var så.. men om man läser här
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Radiokaka

  så är det en helt annan förklaring:).. ha de gött..Pia

  SvaraRadera