lördag 13 augusti 2011

En liten utlottning - växtpress i miniatyr!Jag har bestämt mig för att hålla en liten utlottning och jag blir hemskt glad om ni vill vara med i den:) Det passar nämligen väldigt bra med lite extra buller och bång i samband med de jämna, roliga siffrorna som jag nyss berättade om i kombination med mitt nyväckta intresse för att pressa växter.

Häromdagen fann jag en sorts mini-växtpress i en av våra bokhandlar - och den var något av det sötaste jag sett på länge! Kunde inte motstå att köpa ett par eftersom jag också kom att tänka på att det skulle vara en så fin sak att lotta ut på bloggen. Så här står det i den medföljande foldern om användningsområden:

"Your Mini Flower Press is designed to easily fit in your purse or backpack. Take it with you wherever you go to preserve your flower or leaf can capture the memory of a special day."

Visst blir man inspirerad av de orden? Växtpressarna är tillverkade av träplattor som hålls samman av metallskruvar. Inuti ligger små läskpapper och kartongbitar som man använder när man pressar sina blommor och blad. Som sagt var är pressarna i minityr så man får på sin höjd plats med en blomma, knopp eller ett litet blad... Men tänk vilken underbar idé att plocka med sig något litet från viktiga platser man besöker!

Vill du vara med i utlottningen? Lämna då en kommentar där du berättar vilken som är din favoritblomma och eventuellet varför... Då har du chans att vinna en av de två växtpressar jag tänker lotta ut! Utlottningen pågår under helgen till midnatt på söndag. På måndag meddelar jag namnen på vinnarna i ett inlägg!

Lycka till!

18 kommentarer:

 1. Åh vilken söt! Skulle jag gärna vilja vinna! Min favoritblomma är nog vitsippa. Vårens budbärare för mig. Dessutom så får man alltid så många vitsippebuketter av sina barn, känns så mysigt!
  Ha en fin lördag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Vill gärna vara med!Min favorit blomma är förgätmiej :)

  SvaraRadera
 3. Jättesöt liten växtpress! en sån vill jag gärna vinna. Har flera favoritblommor: ranunkler för deras fina färg och form, anemoner likaså, men mest av allt gillar jag dom blommor som slår ut i trädgården, just då när dom slår ut efter att man har sått och odlat och tagit hand om dom och väntat och väntat och väntat!

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken liten salighetssak, den vill jag gärna vinna!
  Min favoritblomma är snödroppen, för jag minns från min barndom hur den bredde ut sig i vita jättelika hav under farfars köksfönster, alldeles intill ytterdörren och berättade för oss att våren minsann var på ingång. Farfar är död sen drygt 20 år, och torpet han bodde i helt förfallet och bortom all räddning. Men snödropparna brer fortfarande ut sig i vita hav när det våras...

  SvaraRadera
 5. Vita pioner! (Egentligen de flesta vita blommor, emn just pionerna är underbarast med sin doft och skörhet, när jag får trädgård ska jag ha massor!)

  SvaraRadera
 6. Mina favoritblommor är antingen rosa rosor eller rosa pioner, har lite svårt att välja. Vilken söt växtpress du hade hittat!

  SvaraRadera
 7. Oj vad svårt det var att välja. Jag har så många favoriter som blommar i olika perioder av sommaren och som är favoriter av olika anledningar. Men mest glad är jag nog för blåsippan som blommar vid vår trappa och som talar om att våren är på väg.

  SvaraRadera
 8. Men å vad fint, en såndär skulle min fyraåring gilla, han försökte pressa en blomma med soffan som tyngd men det gick inget vidare. Min favoritblomma är nog körsbärsblomman eller möjligen hyacinten, båda representerar sin årstid på ett alldeles underbart sätt.

  SvaraRadera
 9. Åh, en sån där vill jag gärna vinna!
  Favoritblomma? Åh, det varierar ju efter årstid. Just nu står luktärten högt i kurs, de har just börjat blomma på min balkong och de är så härliga att ta in och ha en liten bukett på köksbordet.

  SvaraRadera
 10. Åh, en sådan liten söt växtpress vill jag gärna vinna! Min favorit växlar med årstiden men oftast vinner nog solrosen i alla fall. Vi har en hel rabatt fylld med maffiga, pampiga solrosor som sträcker sig upp någon meter ovanför häcken ut mot gatan. Gläder både oss och våra grannar, ljuvligt!

  SvaraRadera
 11. Å så generöst av dig att lotta ut en växtpress! Den skulle jag gärna vinna, så många fina blommor man kan pressa och bevara färgerna så fint. Vet inte om det går med min favoritblomma; kärrklövern!

  SvaraRadera
 12. Vilken söt liten växtpress! :) Min favoritblomma är nog vitsippa. När vitsipporna blommar vet man att det är vår och då har man hela sommaren att längta efter...

  SvaraRadera
 13. Hej! En sådan liten söt växtpress skulle jag gärna vilja vinna. Min favorit blomma är pärlhyasint. Min mormor hade massor av pärlhyasinter i sin trädgård. Nu har jag själv trädgård och pärlhyasinter i vår trädgård! Kram Helene

  SvaraRadera
 14. Min favoritblomma är maskrosen, för att den är gul och orange och dess blommor gillas av mina bin och dess blad hade strykande åtgång hos barnens kaniner... Sen är det roligt att blåsa på dem. "Maskrosbarn" är ett begrepp som förekommer om barn som haft det tufft men klarat att inte bli bittra. När min äldste son föddes i juni (2000) fick jag för mig att vi tillsammans skulle samla ett ex av sommarens alla blommor från hans första år. Jag plastde in dem men de såg snart rätt dassiga ut.

  SvaraRadera
 15. Åh, jag skulle gärna vinna en växtpress. När jag var banr pressade jag växter i böcker (jag kan fortfarande hittasmå växtdelar nu när jag läser samma böcker för min dotter) och vill gärna föra det vidare till mina barn. Måste jag välja en favorit, så måste jag säga blåklocka, eftersom det var min absoluta favorit när jag var liten. NU har jag mycket svårare att välja, kanske för att alla blommor är så vackra på sitt sätt. Jag älskar vårt körsbärsträd när det blommar, jag älskar alla våra rosor, jag drömmer om vita pioner och plockar in massor med vitsippor och nyponrosor när jag kan. Luktärter älskar jag också :-)

  SvaraRadera
 16. Kul med en utlottning!

  Min favorit är tulpaner. Jag tycker att det är härligt med en färgglad bukett som lyser upp mörkret i köket i väntan på våren.

  SvaraRadera
 17. Min favoritblomma är solros, men den är nog för stor för denna ursöta lilla press...
  Jag tror den är min favorit för att den är så mycket sommar, stor och gul som solen.

  SvaraRadera
 18. Min är Syrénblommorna! Åh denna ljuvliga doft, doften av försommar och lycka!

  Jag gjorde syrenolja som jag såg att du gjorde, Maja, men min luktade inte alls gott, det insåg jag försent och alla fina syrenblommor hade redan gjort sitt ute på gården. Jag får vänta tills nästa år och prova igen då.

  SvaraRadera